Инициатива за поставяне знамената на Р.България и Ботевата чета на козлодуйски бряг

Преди да се превърне в Атомната столица на България, Козлодуй е място, силно свързано с българската история и дух. Тук е акостирал емблематичният за нашата история кораб Радецки и е започнал походът на Ботевите четници, с което се поставя началото на националното ни Освобождение. Този момент е възпят в редица песни и стихове на великите български творци и заема съществена роля в творчеството ни.

На 27-ми май 2017 г., на възпоменателния митинг- заря по повод 141-та годишнина от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг, ще се стартира инициатива за монтиране на национален флаг и знаме на Ботевата чета, издигнати на пилони с височина 15 метра, разположени на мястото на полагане на клетвата от Христо Ботев и неговите четници.

Изграждането на двете знамена, на това свещено късче българска земя, ще бъде акт на признателност за саможертвата на падналите в борбите за освобождение, на свободолюбивия дух на българина, на независимостта и суверенитета на българската държава.

За осъществяване на благородната инициатива е необходима сумата от 8 000 лв. За тези от Вас, които искат да помогнат, ще бъдат поставени кутии за събиране на средствата на Главните портали на ЕП-1 и ЕП-2, както и в Административните сгради на АЕЦ.

Идеята на инициативна група наши колеги, се подкрепя от ЖенСъвет към АЕЦ “Козлодуй”, WiN България, Младежки парламент към Община Козлодуй и Фен-клуб на ЦСКА “Червена чета Радецки”, гр. Козлодуй.

За повече информация можете да се обърнете към Милен Рашков, тел.: 0878898433, Светозар Стамболийски, тел.: 0886848530 и Драгомир Маринов, тел.: 0883372721.

Благодарим Ви!

Comments are closed.