WiN-България участва в майските празници на училищата в гр.Козлодуй

През м.май в България има много и значими национални празници. След международните 1 май – Ден на труда и 6 май – Гергьовден е 11 май – ден посветен на братята Кирил и Методий, създатели на българската писменност и поставили основите на книжовността в България. Този ден(11 май) бе тържественно отбелязан в СУ ”Св.св.Кирил и Методий”, гр Козлодуй.  WiN-България бе официален гост на тържеството, като партньор и съмишленник.

15 май – ден на абитуриентите, средните училища изпращат своите възпитанници.  ПГЯЕ”Игор Кутчатов” покани WiN-България заедно да проведат последния час от обучението на младите енергетици и им пожелаят успешно реализиране в трудната професия на атомен енергетик.

На 17 май – историческа дата за българският народ, свързана с името на Христо Ботев- поет и революционер. Патронен празник на СУ”Хр.Ботев”, WiN-БЪлгария връчи поздравителен адрес и пожела на младите хора да следват мечтите си и не забравят, че са наследници на борци за свобода и жители на атомната столица на Р.България.

24 май – Ден на славянската писменност и култура, национален празник в България и професионален празник на българските учители. WiN-България изпрати поздравителни адреси и цветя до всички училища, с които си партнира за възпитание на младите хора и запознаването им с ядрената енергетика и ядрените технологии, използването на атома за мирни цели.

На тези тържества WiN-Bulgariа получи и благодарственни писма и грамоти за съвместна дейност и партньорство.

Comments are closed.