Първо мероприятие организирано от най-новите членове на „WIN – България“ от гр.Варна

Във връзка с честването на международния ден на Медицинската физика, жени , преподаватели и асистенти в катедра „Физика и биофизика“, членове на „WIN – България“ организираха състезание  в Медицински университет – Варна. Състезанието се проведе на 28.11.2015г. със съдействието на „WIN – България“ и БЯД – секция Варна.

            Темата на   състезанието бе „ Медицинска физика“ и участие в него взеха студенти от І – ви курс специалности „Медицина“ и „Дентална медицина“. Състезаваха се  три отбора с по четири състезатели. Право на участие в отбор имаха само тези  студенти от І-ви курс които са получили 25 и повече точки на колоквиума по учебната дисциплина Медицинска физика. Имената на отборите бяха „Супер квант”, „Електра” и”Супер вакуум”. Студентите показаха знания и бяха оценени от своите преподаватели и независим медицински физик от МБАЛ”Св.Марина”. В състезанието, освен въпроси към участниците в отборите, имаше и въпроси към публиката.

           За студентите от горни курсове бе обявен конкурс за презентации по теми

  • Приложение на Медицинската физика в обучението на специалност „Медицина“;
  • Приложение на Медицинската физика в обучението на специалност „Дентална медицина“;
  • Приложение на Медицинската физика в обучението на специалност „Медицински лаборант“;

Наградите за състезанието и за класираните презентации бяха  осигурени от сдружението „Жените в ядрената индустрия-България” и Въздушен Технически Център-ООД.  Всички получиха  Сертификат за участие.

Comments are closed.