20 Години - WiN-България

На 28.11.2013г. Сдружение „Жените в Ядрената Индустрия“ – България (WiN-Bulgaria), член на европейската WiN Europe и на световната WiN (Women in Nuclear) Global организации, отбеляза 20 години от създаването си.

Цялата 2013 година премина под знака на годишнината и бе белязана от поредица събития, сред които: участие с доклади на членове на Сдружението в конференции на Булатом и Българско ядрено дружество, номинация „ жена –енергия” за  деня на енергетика – Катя Минкова, среща –разговор с Цветан Андреев за експедицията му до Южния полюс, тържественно приемане на нови средношколски членове, лекции по аврийни дейстивия в училищата, средношколско състезание и спортно ученическо състезание и други.

Кулминацията на честването се състоя на 28 ноември със специално тържество, на което присъстваха представители на трите секции на организацията – Козлодуй, София и Белене. Събитието събра много членове, приятели и съмишленици – хора, които през годините активно са работили за каузата на WiN. Емоционални приветствия към присъстващите отправиха предишните председатели на Сдружението –Даниела Нанова и Катя Минкова, задочен поздрав изпрати и първият председател Татяна Станева (от Виена, където понастоящем е в МААЕ). Вълнуващо поздравление от името на Българското ядрено дружество (БЯД) поднесе Красимира Илева – председател на БЯД във времето, когато е учредена WiN – първоначално като част от ядреното дружество. Сред гостите на събитието бяха и експертите от протичащата в АЕЦ „Козлодуй” мисия WANO – Каролина Романо, Надежда Била, Зузана Молнарова, Мариана Манчикова, сред които и представители на WiN в своите страни.

В проникновено обръщение настоящият председател на WiN – България – Радка Иванова, отправи думи на благодарност към всички хора и организации, оказали подкрепа и съдействие през годините за реализация на целите на Сдружението – популяризация на положителните ефекти от безопасната експлоатация на ядрени съоръжения. Г-жа Иванова връчи специални грамоти на институции, фирми и членове, дали своя принос в развитието и дейността  на WiN-България.

В тържеството за 20-тия рожден ден на WiN подобаващо място зае и огромна торта с логото на организацията, която бе оценена по достойнство от многобройните участници в празничното събитие.

По случай юбилея бяха получени следните поздравителни адреси:

- ИВАН ГЕНОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД

- доц. д-р ПАВЛИН ГРУДЕВ, ПРДСЕДАТЕЛ на БЯД

- РОБЕРТ ВАКЛЕВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР на ОНЕТ ТЕХНОЛЪДЖИС БЪЛГАРИЯ

- КИРИЛ НИКОЛОВ, БИВШ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР АЕЦ „Козлодуй“

- ГЕОРГИ МАНЧЕВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР EnergoService

- ДИЛЯН ПЕТРОВ, ИЗЛЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ДП“РАО“

- АТАНАС КОЙЧЕВ, УПРАВИТЕЛ INTERPRIBORSERVICE

Comments are closed.