Участие на WiN-България в конференцията на БЯД-Ядрената енергия за хората -2013

Българското ядрено дружество проведе годишната си конференция с международно участие „Ядрената енергия за хората” от 18 до 21 септември 2013г. в базата на Министерски съвет в курорта Слънчев бряг.

На конференцията присъстваха представители от Булатом, БАН, АЕЦ-Козлодуй, АЯР, Рискинженеринг, Енпро Консулт, ДП РАО, СУ, ИкюИ, Института по ЯИ и Сдружение „Жените в ядрената индустрия-България”, участие взеха и представители от Турция, Франция, Германия, Русия

За първи път на такъв форум имахме  отделена цяла сесия посветена на 20-годишнината от създаването на организацията WiN-Global. WiN-България е една от страните, които я учредяват през 1993година. В сесията бяха включени доклади на жени специалисти в различни области на ядрената индустрия. Имаше доклади за култура на безопасността в АЕЦ, за здравето на жените работещи в АЕЦ и за работата на Сдружението с младите хора. Допълнително с постер „WiN-България, организация с история и бъдеще” делегатите на конференцията се запознаха с историята, целите и задачите на WiN-България. Докладите бяха изслушани с голям интерес и предизвикаха много въпроси.

В програмата на конференцията имаше обявен и конкурс за млади специалисти –„Ядрената енергетика в Европа – настояще и бъдеще”.

WiN-България връчи сертификати на всички участници в състезанието и награди на победителите.

В рамките на конференцията се проведе кръгла маса за обсъждане  на тема „Ядрената енергетика след Фокушима”.  Представителите на Сдружението взеха активно участие.

Comments are closed.