WiN България събра 617 подписа за Декларацията за климата в подкрепа на ядрената енергетика

През август 2015 г.в Международната Агенция за Атомна Енергия във Виена се проведе годишната конференция на WiN Global. На нея присъстваха около 500 членове на WiN от 65 държави.

На 25 август всички те – учени, инженери и други професионалисти, представляващи национални, регионални и международни Сдружения и индивидуални членове на . . . → Read More: WiN България събра 617 подписа за Декларацията за климата в подкрепа на ядрената енергетика

WiN-България организира единадесето поред средношколско състезание на тема „Ядрената енергетика –безопасна, надеждна,сигурна и екологично чиста”

 В него участваха шест отбора от три града на северозападна България свързани с ядрената енергетика и радиационната защита – Козлодуй, Белене и Монтана. Патрон  бе „АЕЦ-Козлодуй” ЕАД – ятомната централа пое пребиваването на отборите и осигури вълнуващо посещение  на 5 и 6 енергоблок. Подаръците и наградите за участниците в състезанието, техните ръководители . . . → Read More: WiN-България организира единадесето поред средношколско състезание на тема „Ядрената енергетика– безопасна, надеждна, сигурна и екологично чиста”

Първо мероприятие организирано от най-новите членове на „WIN – България“ от гр.Варна

Във връзка с честването на международния ден на Медицинската физика, жени , преподаватели и асистенти в катедра „Физика и биофизика“, членове на „WIN – България“ организираха състезание  в Медицински университет – Варна. Състезанието се проведе на 28.11.2015г. със съдействието на „WIN – България“ и БЯД – секция Варна.

            Темата . . . → Read More: Първо мероприятие организирано от най-новите членове на „WIN – България“ от гр.Варна

WIN-България организира акция “ДАРИ КНИГА”

1-ви ноември – Ден на народните будители. Празник посветен на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Този ден е празник и на българските учени, който се чества в България от 1909 година по инициатива на Съюза на българските учени.

. . . → Read More: WIN-България организира акция “ДАРИ КНИГА”

WiN България подкрепи СОУ”Христо Ботев” Козлодуй в инициативата им „Забавна събота”

През м.октомври СОУ”Хр.Ботев” гр.Козлодуй започна работа по проект”ЗАБАВНА СЪБОТА”. Жените от УИН-България бяха поканени да вземат участие и подкрепят училището в тази инициатива. На откриването на проекта присъства Радка Иванова, която от името на Сдружението подари детски книжки и обеща да се включи активно в заниманията в съботните дни.

Проекта . . . → Read More: WiN България подкрепи СОУ”Христо Ботев” Козлодуй в инициативата им „Забавна събота”

Радка Иванова – „ЖЕНА ЕНЕРГИЯ -2015”

    На 20 юни, енергетиците от АЕЦ „Козлодуй” отпразнуваха професионалния си празник – Деня на енергетика. Вече за трета поредна година в церемонията по награждаване на Енергетик на годината и на отличените като „Най‐добър” служители от АЕЦ в различни категории, се включи и WiN-България с отличие „Жена енергия”. За цялостен принос в . . . → Read More: Радка Иванова – „ЖЕНА ЕНЕРГИЯ -2015”

ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЯД с международно участие

Годишната конференция на БЯД с международно участие, проведена в гр. Созопол от 2 до 5 септември т.г., събра 120 участници, от които 30 чуждестранни  представители на различни организации от Австрия, Холандия, Русия, САЩ, както и експерти и учени от Румъния, Франция, Унгария, Украйна, Южна Корея, Турция, Германия, Канада и Македония.

. . . → Read More: ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЯД с международно участие

Призив

 WiN България призовава своите членове и съмишленици за участие в подписка за развитието на  ядрената енергетика в България и света.

 Нека подкрепим  призива:  Декларация  на жените професионалисти‘ Nuclear for Climate’

 

 Събирането на подписи ще приключи на 31 октомври. 

   Моля, изпращайте сканирани като files.pdf . . . → Read More: Призив

WiN България представи ядрената ни индустрия на конференция на WiN Global

От 24 до 28 август в австрийската столица Виена се състоя Годишната конференция на Световната организация на жените в ядрената индустрия – WiN Global. Форумът бе под патронажа на Международната агенция за атомна енергия и на него присъстваха около 500 членове на организацията от 65 държави. В конференцията участваха 10 дами от трите секции . . . → Read More: WiN България представи ядрената ни индустрия на конференция на WiN Global

Перспективите пред ядрената енергетика в България бяха обсъдени от експерти, дипломати и представители на бизнеса

Експерти, представители на дипломатическите мисии и компании от ядрения бизн ес обсъдиха състоянието и перспективите за развитие на ядрената енергетика по време на международната конференция “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, която ще се проведе във в.к. „Ривиера“ от 3 до 5 юни 2015година.

Жени . . . → Read More: Перспективите пред ядрената енергетика в България бяха обсъдени от експерти, дипломати и представители на бизнеса