„Аз мога – тук и сега”

Ученици от СУ „Христо Ботев”, град Козлодуй имаха уникалния шанс отново да участват в Девето поредно национално състезание по IT, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”, което се проведе в град Девин от 19 до 21 април 2019 г.
Участието им бе финансирано от WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ – доброволна, професионално-творческа организация, която работи в областта на образованието науката, технологията и практиката на използването на ядрената енергия и приложението на радиацията за мирни цели.
Всички участници работят в деня на състезанието в рамките на 7 часа и имат възможност да получат насоки по темите от ментори, успели хора в бранша, успешни уеб и графични дизайнери, програмисти, компютърни и софтуерни инжинери като Бохос Топакбашан – филмов и телевизионен монтажист, който има зад гърба си 140 музикални клипа и телевизионни реклами, работи върху сериалите „Скъпи наследници”, „Столичани в повече” „Революция Z”, филма „Дъвка за балончета” и др.; Павлин Иванов, известен с псевдонима Башмоушъна (Bashmotion) – български режисьор на музикални видеоклипове – трикратен носител на наградата „Най-добър режисьор” на видеоклип.

Учениците Павел Аврамов, Илиян Ганов и Ивелиан Иванов са членове на младежката организация WiN-БЪлгария. Те са и участници в ежегодните конференции, организирани от Сдружението „Жените в ядрената енергетика” и миналата и тази година заемат призови места в обявените конкурси. Именно те създадоха сайт на младежите „WiN-uchenici”, който вече втора година популяризира техните дейности, инициативи и мероприятия.
Те благодарят на WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ за предоставената им възможност за участие в уникалното състезание, което е предизвикателство и мотивация за бъдещата им креативна работа с дигиталните технологии. В днешно време съвременният ученик трябва да бъде ангажиран лично, заинтригуван и провокиран от организации като WiN. Това подпомага тяхното обучение, професионално и кариерно ориентиране.

Благодарим за доброволчеството и ентузиазма Ви!

П. В. Стойкова – ръководител на участниците и клуб „Дигиталните устройства в действие”

Comments are closed.