Наградата ”WiN Award” за 2016 година на WiN – България

От миналата година подобно на наградите, които ежегодно се дават на конференциите на WiN-Глобал  и сдружението „Жените в ядрената индустрия-Булгария” подготви критерии и обяви номинации за „Жена- WiN Award”.  Номинирни бяха жени с принос в науката и образованието , специалисти в областта на ядрената индустрия и нуклеарните технологии, както и активисти на WiN -България, които пропагандират използването енергията на атома за мирни цели.

Първата жена носителка на приза за 2015 година бе Албена Георгиева – главен експерт в дирекция”Международно сътрудничество” в националния ядрен регулатор – АЯР.

Носител на тази вече престижна награда за 2016 година бе определена Милена Димчева, медицински физик в отделение по Нуклеарна медицина –“СБАЛОЗ” ЕООД, гр.София, която има и специализация по „Медицинска радиологична  физика”.

Награждаването се извърши на тържествено събрание на секция София, което се състоя на 12 юли. Председателят на WiN-България, Радка Иванова представи определените наши членове, като изтъкна техните качестава, участие в дейността на сдружението и приносът им за популяризиране  мирното използването енергията на атома. Маринела Илиева, председател на секция София,  също изказа благодарност за тяхната подкрепа в дейността на секцията.

Наградите – статуетка на жена-богиня  с надпис „WiN Award” и почетна грамота на двете дами  бяха връчени от  Р.Иванова.

Comments are closed.