ТЕМАТИЧНА ВЕЧЕР “40 ГОДИНИ АЕЦ – ЕНЕРГИЯ ЗА ЧИСТА ПРИРОДА” ОРГАНИЗИРАНА ОТ WiN – БЪЛГАРИЯ, секция КОЗЛОДУЙ

За пореден път Сдружение”Жените в ядрената индустрия – България”  проведе традиционното вече средношколско състезание. Чрез него учениците получават и показват знания и умения, свързани с използването на ядрената енергия за мирни цели. То се състоя на 26 ноември в изпълнената със зрители голяма зала на Дома на енергетика в гр.Козлодуй.

Председателят на журито и директор на дирекция “Безопасност и качество” Пламен Василев приветства участниците и гостите на вечерта, посветена на 40‐та годишнина на АЕЦ ”Козлодуй”. Той предаде и поздравления от изпълнителния директор на атомната централа Димитър Ангелов към организаторите, преподавателите и учениците “за чудесната инициатива, превърнала се в традиция – състезание на знанието на млади хора от цялата страна”.  Поздравителни адреси Сдружението получи и от ДП РАО и БЯД.

Училищата, които тази година участваха бяха: ПГЯЕ “Игор Курчатов”- гр. Козлодуй, ПГЯЕ “МарияСкл. Кюри”- гр. Белене, СОУ “Христо Ботев”- гр. Оряхово, СОУ “Св. св. Кирил и Методий”- гр. Козлодуй и СОУ “Христо Ботев”- гр. Козлодуй.

Бяха обявени  и три индивидуални конкурса по темата на състезанието – за презентация, есе и рисунка.

На първо място е СОУ”Христо Ботев”-гр.Оряхово, следвано , но само с една точка разлика от  СОУ „Св. св. Кирил и Методий”-гр.Козлодуй.

Състезанието завърши с много награди от спонсорите на събитието – за училищата, за всички отбори и техните ръководители и всички участници в индивидуалните конкурси.

Голямата награда тази година бе посещение на СУ”Св.Климент Охридски”- факултета по физика и факултета по химия. Тя е осигурена от патрона на състезанието АЕЦ-Козлодуй.

Comments are closed.