АЕЦ "Белене" – преди и след това

На 31 март, година след вземането на решение за замразяване на проекта за втората българска АЕЦ, софийската секция на WIN България участва в организирането на изложба от карикатури на тема „АЕЦ Белене – преди и след това“ като партньор на Гражданско сдружение „Референдум – истина и легална алтернатива“.

Столичното арт-кафе „Before&After” се превърна в изложбена зала, където гостите можеха да оценят 50 произведения на петима от най-добрите карикатуристивъв водещи български всекидневници. Ивайло Нинов /в. ”24 часа”/, Иван Кутузов /в. ”Труд”/, Илиян Савков /в. „Стандарт”/, Чавдар Николов /в. „Преса”/ и Христо Комарницки /в. Сега/ раздадоха автографи върху десетки копия от своите карикатури на гостите на събитието.

Откриването на събитието в навечерието на 1 април беше още един повод да погледнем на темата откъм веселата страна.

„От карикатурист ядрен инженер не става, така че не съм сигурен доколко са работите ми на тема АЕЦ „Белене” са инженерно издържани, но пък е хубаво в тая мъгла около проекта поне да ни стане по-весело. Затова реших да участвам”, заяви карикатуристът на в. „Труд” Иван Кутузов.

Председателят на WIN-България Радка Иванова поздрави авторите за остроумието и таланта, с който са отразили ситуацията около проекта за АЕЦ „Белене“, достатъчно объркана от разнопосочното политическо говорене през последните години. „Аз съм от АЕЦ Козлодуй и целият ми живот е свързан с ядрената енергетика. Но независимо, че съм оттам, аз се радвах на проекта за Втора атомна. Надявам се за този проект да има бъдеще”, каза тя.

Изложението на карикатурите на тема АЕЦ „Белене” ще гостува в столичното арт-кафе „Before&After”, на ул. „Христо Белчев” 12 цяла седмица, за удоволствие на неговите посетители.

Comments are closed.